Natália Divinská

« Späť na zoznam


Majsterka Slovenska v stolnom tenise
fyzioterapia

Môj profil

Volám sa Natália Divinská , mám 19 rokov a od malička sa venujem stolnému tenisu na profesionálnej úrovni. Pochádzam z mesta Tvrdošín kde som už ako malá začala hrávať stolný tenis. Najprv som to brala len ako výplň dňa, nakoľko som bola veľmi živé dieťa. No láska k tomuto športu ma doviedla až tam kde som teraz. Počas strednej školy som sa zúčastňovala na rôznych turnajoch po celom svete avšak od nástupu na vysokú školu som to musela eliminovať. Študujem na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrice, konkrétne študujem fyzioterapiu.

Úspech podľa mňa je

Za úspech považujem už snahu a odhodlanie dosiahnuť svoj cieľ, ktorý som si vopred stanovila bez ohľadu na to či sa mi to podarí.

Moja najväčšia motivácia

Moja najväčšia motivácia je dôvod (nie vždy je rovnaký) prečo som si konkrétny cieľ stanovila a samozrejme aby som okrem seba potešila aj svojich blízkych, ktorí ma dennodenne podporujú. Okrem iného veľkou motiváciou je ten neopísateľný pocit, ktorý vždy nadobudnem pri splnení cieľa pre ktorý som tvrdo pracovala a nevzdala sa aj napriek všetkým prekážkam ktoré ma v tom mohli zastaviť.

Moje najväčšie životné poučenie

Jedine komu môžeš veriť a na koho sa môžeš spoľahnúť si ty sám, pretože iba ty si strojcom svojho šťastia a iba ty najlepšie vieš a cítiš čo urobiť a ako sa zachovať aby to dopadlo podľa tvojho očakávania. Neboj sa spoľahnúť sám na seba. Je to nenahraditeľný pocit keď si človek uvedomí, že to čo dosiahol a kde je práve teraz nie je vďaka rozhodnutiam iných ale vďaka svojím rozhodnutiam.

Moje najväčšie životné prekážky

Neprajnosť ľudí, pevná vôľa, psychika. Som typ človeka, ktorý je tvrdohlavý a vo veľkej miere aj lenivý. No pri športe som dokázala tieto dve „prekážky“ potlačiť a mať pred očami len to čo ma baví a napĺňa. Tento šport ma vždy dokázal nakopnúť a to nielen víťazstvami alebo aj prehrami, ktoré ma veľa naučili. Stretla som množstvo ľudí a kľúčových kamarátov a ľudí v mojom živote a práve to ma ženie vpred byť čo najlepšou verziou seba samej.

Moja aktuálna výzva

Mojou aktuálnou výzvou je venovať sa štúdiu v ktorom som si našla záľubu. Je to odbor pri ktorom sa môžem naďalej venovať aspoň nepriamo športu tak, že budem pomáhať športovcom.

Moje odporúčania na úspech

Neexistuje žiadne nedá sa. Ako sa hovorí všetko sa dá len treba chcieť . Nikdy sa netreba vopred vzdávať a pripustiť si myšlienku, že to nedokážem, pretože ako náhle začnem o tom premýšľať už je to veľký nátlak na psychiku a veľká prekážka pri dosiahnutí toho čo som si zaumienila. Taktiež si nepripúšťať neprajnosť a názor druhých ľudí, ktorí sa tešia z tvojho neúspechu. V konečnom dôsledku to môže úplne ovplyvniť výsledok , ktorý očakávam nech sa to týka čohokoľvek.

« Späť na zoznam